Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

De statistieken

Vandaag 61
Deze week 642
Deze maand 2965
Sinds 11-2008 647922

Welkom - Ласкаво просимо 

Het doel van deze site is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oekraïense taal.

 

In een wereld die steeds kleiner wordt neemt het belang van talenkennis toe. Weliswaar kom je in Oekraïne steeds meer mensen tegen die ook Engels spreken, maar het zal altijd gewaardeerd worden wanneer je de moeite neemt iemand in de plaatselijke taal te benaderen. Daarnaast is het leren van Oekraïens vooral een spannende uitdaging en een leuke ervaring.

 

Deze website wil een eerste kennismaking zijn met de Oekraïense taal. Je vindt hier bijvoorbeeld handige woorden en zinnen, grammatica, voorbeeldteksten en oefeningen.

 

Voor wie de smaak te pakken krijgt en zijn kennis van het Oekraïens verder wil verdiepen, zijn hier ook verwijzingen opgenomen naar cursussen en opleidingen. Want uitmuntendheid in een vreemde taal bereik je alleen onder begeleiding van een goede docent.

 

Deze website besteedt ook aandacht aan de Oekraïense literatuur. Want één van de fijnste dingen aan het beheersen van een vreemde taal is dat je de literaire juweeltjes van het taalgebied in de oorspronkelijke versie kunt lezen.

 
Citaat van de dag

"Vrijheid is ondeelbaar. en als één mens in slavernij leeft is niemand vrij.
Freedom is indivisible, and when one man is enslaved, all are not free. "
- John F. Kennedy -
(1917-1963)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?