Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.

 

Internationale Vrouwendag - Міжнародний жіночий день
8 maart

 

Pasen - Великдень
Maart / april

 

Dag van de Arbeid - День праці
1 mei

 

Lees verder...

De statistieken

Vandaag 6
Deze week 6
Deze maand 2643
Sinds 11-2008 868384

Opleidingen
 

 

Oekraïens studeren op een universiteit of hogeschool

 

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool in Nederland of Vlaanderen waar Oekraïens gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

De Universiteit van Amsterdam (UvA)Universiteit van Amsterdam
Sinds september 2023 kan aan de Universiteit van Amsterdam Oekraïens gestudeerd worden als bijvak. De universiteit beoogt te voorzien in de groeiende vraag naar kennis van het Oekraïens, voortkomend uit de recente oorlogsomstandigheden in het land. In de komende jaren wordt het van groot belang om een goed begrip te hebben van de taal en cultuur van Oekraïne. Er worden twee taalvakken aangeboden, namelijk Oekraïens 1 en Oekraïens 2, op bachelorniveau, geschikt voor studenten van alle studierichtingen. Bovendien is het streven om deze vakken toegankelijk te maken voor geïnteresseerden buiten de universiteit. Het eerste taalvak start op basisniveau, waardoor het geschikt is voor studenten van diverse vakgebieden zonder voorkennis van het Oekraïens of andere Slavische talen.
Voor actuele informatie over de eerstvolgende startdata, zie de webzijde van de UvA:
Naar de webzijde van de UvA....

 
2024 Harmen Schoonekamp | Contact | Talennet || sitemap.

Citaat van de dag

"Ik voel me niet gedwongen om te geloven dat diezelfde God die ons heeft begiftigd met gevoel, rede en intellect, de bedoeling had dat wij deze niet zouden gebruiken.
мене ніщо не зобов’язує вірити, що той Бог що наділив нас розумом, запланував щоб ми забули як його використовувати "
- Galileo Galilei -
- Галілео Галілей -
1564-1642

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.