Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.

 

Internationale Vrouwendag - Міжнародний жіночий день
8 maart

 

Pasen - Великдень
Maart / april

 

Dag van de Arbeid - День праці
1 mei

 

Lees verder...

De statistieken

Vandaag 45
Deze week 45
Deze maand 3672
Sinds 11-2008 873960

Cursus in Oekraïne
 

 

 

 

 

 

Katholieke Universiteit Oekraïne
Plaats: Lviv

De School voor Oekraïense Taal en Cultuur maakt deel uit van de Katholike Universiteit Oekraïne. Zij bieden taalprogramma's voor buitenlandse studenten. Je wordt ondergedompeld in de Oekraïense cultuur, met niet alleen intensieve taallessen maar ook excursies. De lessen worden gegeven op academisch niveau en je kunt er studiepunten volgens het Europese Studiepuntensysteem (ECTS) voor krijgen. Ook is er de mogelijkheid online lessen te volgen.
Webzijde: Katholieke Universiteit Oekraïne

 

Internationale Bouworde
Plaats: Diverse steden

De Internationale BouwOrde organiseert sociale bouwprojecten over de hele wereld. Niet direct taallessen, maar wel een mooie manier om met de plaatselijke bevolking van een land in contact te komen en zo kun je alsnog je taalvaardigheden ontwikkelen. De IBO was oorspronkelijk gericht op Oost-Europa, maar vandaag de dag zijn er ook projecten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika.
De Nederlandse priester Werenfried van Straaten is de oprichter van de BouwOrde. Het idee voor de Bouworde kreeg hij als volgt:
"Ik gaf een meisje een bidprentje en zei: "Hang dat thuis maar aan de muur."
Toen zei dat meisje: "Pater, wij hebben thuis geen muur."
Daarop richtte van Straaten de Bouworde op.
Bij een IBO-bouwkamp werk je in een groep van internationale vrijwilligers (meestal Nederlanders, Belgen en Duitsers) samen met de plaatselijke bevolking. Het gaat dan om kleinschalige projecten waarbij je echt een verschil kunt maken. Tijdens het werk leer je de mensen ter plaatse goed kennen en proef je van een andere cultuur. Zo leer je een land beter kennen dan met een gewone vakantiereis. De IBO heeft regelmatig projecten in Oekraïne. Zo'n vrijwilligersreis is tevens een mooie manier om je taalkennis te verdiepen. Vanwege de oorlog zijn er tijdelijk geen projecten in Oekraïne, maar waarschijnlijk is er na de oorlog wel weer een grote behoefte aan IBO-vrijwilligers.
Van harte aanbevolen!
Webzijde: IBO Nederland / IBO Vlaanderen

 

 

Er verandert altijd veel in cursussen met begeleiding van een docent. Bezoek de webzijde van de cursusinstelling voor de meest actuele lesdata, lestijden en prijzen.

 

 

 
2024 Harmen Schoonekamp | Contact | Talennet || sitemap.

Citaat van de dag

"Geld stinkt niet.
Гроші не пахнуть. "
- Keizer Vespasianus -
- римський імператор Веспасіан -
(9-79 AD)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.